OVH avser förvärva VMwares vCloud Air

Datum: 04 April 2017

Molnleverantören OVH avser förvärva VMwares molnhybridtjänst vCloud Air, meddelade de båda företagen idag. Transaktionen förväntas vara genomförd under andra kvartalet 2017.

 

vCloud Air är VMwares molnerbjudande som baseras på det mjukvarudrivna datacentret och är utvecklat särskilt för att möta storföretagens behov av en säker hybridmolnslösning. Nyligen lanserades en lösning för tvåvägs molnmigration med noll nedtid samt hybridarkitekturen DMZ, vilket har gjort det möjligt för kunder att migrera till molnet ännu snabbare, utan att göra avkall på säkerhet, regelefterlevnad och kontroll.

 

VMware har vidareutvecklat sin affärsstrategi för att fokusera på mjukvara och tjänster inom hybrid och cross-cloud. Till följd av detta flyttar man nu över datacenter och kundkontakter inom vCloud Air i USA och Europa till OVH. Efter att förvärvet har genomförts kommer OVH att ansvara för tjänsten under namnet vCloud Air Powered by OVH. OVH kommer att ha ett nära samarbete med VMware kring marknadsstrategi och kundsupport kring de tre etablerade tillämpningsområdena för vCloud Air: utökning av datacenter, konsolidering av datacenter samt datacenter recovery.
– Vi är glada över att kunna berätta om nästa steget i utvecklingen av vCloud Air, säger Pat Gelsinger, VD på VMware. Vi har haft ett långt och framgångsrikt samarbete med OVH och ser detta förvärv som en förlängning av detta samarbete som gynnar våra kunder och partners. Kunder kommer att få tillgång till OVH:s globala närvaro och lyhörda kundsupport, och samtidigt utnyttja SDDC-tekniken från VMware precis som tidigare.

 

OVH är en av världens största molnleverantörer med över en miljon kunde och 260 000 servrar i bruk. OVH har under lång tid varit partner inom VMware vCloud Air Network med fler än 200 000 virtuella servrar från tusentals kunder som kör VMware vSphere Private Cloud. VMware utsåg företaget till ”Service Provider of the Year” 2011-2014 och 2016.

 

Läs mer om OVH här.
Mer information om förvärvet finns i detta pressmeddelande (engelska).

 

För mer information kontakta:
Text100 Stockholm
vmware@text100.se

Om VMware
VMware, global marknadsledare inom molninfrastruktur och företagsmobilitet, hjälper kunder att påskynda sin digitala transformation. VMwares Cross-Cloud Architecture, tillsammans med lösningar för datacentret, mobilitet och säkerhet, gör att företag kan utnyttja en mjukvarudefinierad affärs- och IT-modell. VMware har över 500 000 kunder och 75 000 partners och hade under 2016 en omsättning på 7,09 miljarder USD. Företaget har huvudkontor i Silicon Valley. Mer information finns på www.vmware.com