VMware och Amazon Web Services i samarbete kring hybridmoln

Datum: 14 October 2016

PRESSMEDDELANDE
14 oktober 2016


VMware och Amazon Web Services i samarbete kring hybridmoln

VMware Cloud on AWS är namnet på en ny lösning som gör det enklare för kunder att köra applikationer i en hybridmiljö med befintlig mjukvara och verktyg. Lösningen kommer att bli den huvudsakliga publika molnlösningen från VMware och AWS blir VMwares främsta infrastrukturpartner inom området.

VMware och Amazon Web Services (AWS) avslöjade igår ett samarbete för att skapa en sömlöst integrerad hybridlösning för kunder som efterfrågar ett helt mjukvarudefinierat datacenter. Lösningen, VMware Cloud on AWS, gör det möjligt att köra applikationer i privata, publika och hybrida moln baserade på VMware vSphere. Lösningen kommer att erbjudas av VMware som en elastiskt, skalbar on-demand tjänst och kommer att göra det möjligt för kunder att använda sina befintliga mjukvara och verktyg från VMware.

– VMware Cloud on AWS ger våra kunder det bästa av två världar, säger Pat Gelsinger, vd på VMware. Den nya tjänsten kommer att göra det enklare för kunder att bevara sina investeringar i befintliga applikationer och processer samtidigt som de kan dra fördel av den globala täckning och avancerade kapacitet som AWS publika moln erbjuder.

– Våra kunder fortsätter att be oss underlätta för dem att köra sina befintliga datacenter bredvid AWS, säger Andy Jassy, vd på AWS. De flesta storföretag använder redan virtualiseringslösningar från VMware och med VMware Cloud on AWS blir det för först gången enkelt för kunder att använda en jämn och sömlös hybridmiljö med befintliga VMware-verktyg på AWS och utan att behöva köpa skräddarsydd hårdvara, skriva om sina applikationer eller ändra på sin affärsmodell.

För mer information:
Produktsida: VMware Cloud on AWS
Pressmeddelande (engelska): VMware and AWS Announce New Hybrid Cloud Service, “VMware Cloud on AWS”